maandag 9 april 2012

Werken naar vermogen werkt echt niet!

Recentelijk ontving ik vanuit het CNV(j) waarvoor ik mijzelf actief in zet als Wajongere die graag aan het werk geholpen wil worden maar helaas bestonden en bestaan er te weinig werkgevers die mij een vast dienst verband durven aan te bieden.

Argumenten daarvoor zijn en waren:

1. mijn studie zou niet meer actueel zijn wat ik ook prima begrijp, zelf ben ik in bezit van een MBI3 Diploma en was daarnaast beoordeeld op niveau 4!

Dat staat heel stoer, iedereen weet ook wel dat wanneer je informatica gestudeerd hebt na een maand van het behalen van je diploma alweer achter loopt.

Na mijn studie in 1998 tot 2001 behaalde ik mijn informatica opleiding, en vond ook meteen werk binnen de zorg. Zonder daar voor geleerd te hebben bleek het toch mijn ding te zijn en functioneerde ook goed!

Per 2006 werd ik ontslagen, ziektebeelden en kennis van zaken omtrent zorg had ik niet en was ik nimmer over bijgeschoold.

Dit koste mijzelf de kop, vanaf het moment dat ik een ontslag bui zag hangen in 2005 werd ik zelf onrustig en versliep mij ook iets vaker wegens onrust over mijn vaste baan.

Vanaf 2007 solliciteer ik vrij veel, per 2008 begon de moet om te solliciteren mijzelf een beetje in de schoenen te zakken maar ging wel gewoon door!

Ik kwam in aanraking met het CNV(j) Wajong Werkt Promotie Team, vanuit het CNV(j) bezocht ik samen met een andere Wajonger een misschien toekomstige werkgever om te verkondigen wat een Wajonger ondanks zijn/haar beperking wel zou kunnen!

Wat de financiële voordelen zijn voor de werkgever die een Wajonger in dienst willen gaan nemen etc;

Het begrip Wajong zou ik mijnerzijds enkele kant tekeningen bij kunnen maken,
Wajong betekend namelijk Wet Arbeid Ongeschikte Jong Gehandicapten!

Momenteel ben ik 34, een jongere durf ik mijzelf niet meer te noemen al zou ik dat wel graag willen.

Op persoonlijke titel heb ik alles redelijk voor elkaar, ik val namelijk onder de oude Wajong regelgeving. Wat is oud en nieuw?

2. Zelf wil ik graag, het solliciteren heb ik de laatste 2 jaar ook een beetje opgegeven maar wanneer ik ergens een presentatie geef vanuit het CNV(j) Wajong Werkt Promotie team laat ik telkens wel mijn visite kaartje achter + mijn CV wanneer ik een locatie bezoek in de buurt van Hoogeveen (alles tussen Groningen en Zwolle om exact te zijn).

Zelf kamp ik met een zenuw aandoening waarbij goedaardige tumoren zouden kunnen gaan groeien op diverse zenuwen, mijn hoofd zenuw van de rug werd en word ook flink geplaagd door die stomme ziekte!

Die stomme ziekte gaat het echter niet winnen van mij, ben glas helder over mijn eigen wat misschien de onmogelijkheden van mijzelf zijn, daarnaast geef ik aan wat ik wel zou kunnen en waar ik goed in ben!

Op mijn adres tijdens een bijna collicitatie kreeg ik letterlijk de vraag:”Klaas”,”je hebt een zenuw aandoening waarbij tumoren op zenuwen groeien”,”wist je ook dat je zenuwen in je hoofd heb zitten?”

Dat type opmerkingen zou ik kunnen beschouwen als een harde klap in mijn gezicht, hap slik weg etc; maar onzekerheid bleef bestaan met de ‘oude’ regelgeving!

Met de nieuwe wet werken naar vermogen gaat men nog meer mensen achter de Geraniums drukken, waarom heeft niemand dat door?

Binnen Nederland zal er zeker een hoop bezuinigd moeten worden,
Maar toch niet op deze manier?

De nieuwe wet Werken naar vermogen gaat ons alleen maar geld kosten is mijn stelling, en laat mensen die niet kunnen, mensen die wel willen en deels zouden kunnen behoorlijk in de steek!

Zelf kan en wil ik veel, ik vang netto iets van 923,-- per maand omdat ik een volledig afgekeurde blijk te zijn!
Van mijn kant uit gezien denk ik help mij aan een opleiding met stage, ondanks mijn beperkingen weet ik zeker dat ik wel aan de bak zou kunnen komen!

Daarmee blijft er geld over voor de mensen die echt niet kunnen,
jammer genoeg begrijpen weinigen deze tekst die ik nu schrijf!

Wat ik mee geven wil, investeer nu eens in de toekomst! (niet bedoeld als PR voor GroenLinks)

Zoals het er nu naar uit ziet aldus de nieuwe kabinet’s plannen mag ik lekker achter de geraniums blijven zitten, de ‘nieuwe’ Wajongere raakt dieper in de problemen.

Dit kan echt niet aldus mijn eigen mening, maar wie ben ik?

zondag 8 april 2012

Dubbele spagaat

Blijven mee regeren kan leuk, interessant en belangrijk zijn.
Als gekozen kabinet kom je ook het meest geloofwaardig over wanneer je je termijn helemaal uit zit.

Als regering is het onderling ook geven en nemen, na mijn idee gaat het CDA hier wel erg ver in. Even ter herinnering, waar stond het CDA ook alweer voor?

De samenleving heeft ook verantwoordelijkheden buiten Nederland. Daarom letten we op deze dingen:

We vechten tegen ongelijkheid en armoede in de wereld, bijvoorbeeld door ontwikkelingslanden te helpen;
We proberen ervoor te zorgen dat alle landen een eerlijke en democratische regering hebben;
We willen dat landen mensenrechten naleven.

0,7%BNP

Een duurzame samenleving

De welvaart groeit op een duurzame manier. Hierdoor kunnen ook de generaties die na ons komen in een schone wereld leven. Deze duurzame groei houdt in dat we goed nadenken over waar we ons geld aan besteden. Zo blijft de economie gezond. En het betekent dat we ruimte geven aan nieuwe bedrijven en aan ideeën voor duurzaamheid.

Piet de Jong dreigt het CDA te verlaten, zelf geef ik hem groot gelijk!

Waar haalt het CDA het lef vandaan om zo maar 1 Miljard te gaan bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking, dient het CDA dat te slikken omdat de PVV en de VVD daarop graag zouden willen bezuinigen?

Zelf heb ik geen Politiek en Economie gestudeerd, maar een ieder kan toch na gaan dat wanneer wij op 0,6% BNP gaan zitten de afspraken die binnen Europa gemaakt zijn overtreden.

Europa slikt dat misschien, ons kleine landje licht op een geschikte locatie voor de in en export. Wanneer men binnen Nederland zo door gaat worden wij wel een stuk minder serieus genomen binnen Europa (exact wat de PVV zou wensen).

Zonder uit te halen naar de PVV, zou de VVD toch door moeten hebben wanneer je ergens geld in steekt dat je er weer geld voor terug zal gaan ontvangen!

Nu hebben wij schulden dus bezuinigen zomaar links en rechts wat (aldus de VVD), kom op en denk ff na! Wanneer wij als Nederlanders tegen de zogenaamde allochtoon zijn helpen wij hen toch in hen land aan het werk?

Wij profiteren daar ook nog van, wat wil je nog meer (sarcastisch uitgedrukt)?

Wanneer wij 1 miljard gaan bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking, beperken wij onze handel met.. Daarnaast is de kans groot dat Nederland meer vluchtelingen krijgt die men liever weg zou sturen aldus de PVV!

Het zinloze geroep toeter zou fors op bezuinigd kunnen worden, jammer dat weinigen op dat idee komen! Zal ik mijn eigen medische boekje even open gooien omtrent PGB, mijn aangepaste bed, Wajong uitkering en de rest van het gezeik wat ik maar even over sla om to the point te blijven!

Misschien mis ik iets, naar mijn idee is Rutte best een Linkse VVD’r, weet echter niet wat hij met zijn gedoogpartner Greetje Wilders aanmoet en lult daarom maar onzin!

Het CDA staat voor een dubbele keuze, nu de stekker eruit trekken zou de beste optie zijn (naar mijn idee), dat geeft politiek Nederland een slechte naam, maar daar komen wij wel overheen.

We kunnen ook afwachten, wat met name het CDA juist doet!
Gezellig vriendjes blijven met de VVD en daarbij de PVV als gedoog partner ook niet vergeten!

Zelf heb ik misschien een hoop te leren, ik heb liever dat het huidige kabinet nu per direct oprot i.p.v. over een half jaar of later pas wat zeer slecht zou zijn voor onze Nederlandse economie!

Omtrent Leers, die gast spreekt naar mijn idee een beetje met gespleten tong, wat melde hij ook al weer over ‘Mauro’ en wat had hij nadien te melden over ‘Mauro’?

Aldus Leers zijn eigen zeggen had Mauro een beetje gejokt, hij mag zijn studie af maken en daarna het land uit!
Word Leers daarop aangesproken weet hij in ene van niets, “zo heb ik het niet bedoeld etc;”

Ben geen CDA’er, maar iemand met die klets praatjes zou je toch linia recta naar huis sturen?
Dat gebeurd helaas niet omdat men komende kabinetsperiode wel vriendjes zou moeten blijven.

Op persoonlijke titel verlang ik dat er NU nieuwe verkiezingen gaan komen, het pappen en nat houden hangt mijzelf de strot uit om in wilders zijn termen te spreken!

Wanneer wij nu direct moeten gaan stemmen bestaat de kans dat er meer op de PVV zal worden gestemd wegens onvrede (die kans schat ik klein in), we kunnen ook een half jaartje wachten, misschien iets langer..

Op dat moment dient er zeker naar de stembus gerent te worden, daarom pleit ik er ook voor dat er nu nieuwe verkiezingen gaan komen!