woensdag 18 april 2012

Digitaal voorzetje werken naar vermogen

Afgelopen maandag ging hier vrij vroeg de wekker 5:15, vanuit het CNV(j) Wajong werkt promo team & de Realisten werd ik verwacht op het Plein in Den Haag. Wij kregen een ‘laatste’ kans om in actie te komen tegen de nieuwe wet werken naar vermogen.

Vanuit mij persoonlijk gezien had en heeft het ‘geen’ zin om er tegen te zijn want daar gaat toch niets meer aan veranderen, betreffende wet komt er wel (helaas).
Wat wij wel zouden kunnen bereiken met deze actie is het inzichtelijk maken waar men met de nieuwe wet werken naar vermogen tegenaan zal gaan lopen.

(er volgt nog een uitgebreider verslag mijnerzijds)

Nadat ik mijn nest uit was knalde ik als eerste mijn PC aan, voorzag mezelf van een bak koffie, scoorde wat nicotine en groette mijn twitter vrienden. Ondertussen ging ik ook even goed ontbijten, las nogmaals even goed door wat ik van plan was etc; en controleerde nog 1x NS.nl. Schrik, wanneer ik via Zwolle naar Den Haag wilde zou ik een half uurtje vertraging oplopen.

Als een speer vloog ik de douche in, ging mezelf even opfrissen, smeerde wat broodjes en sprong op de fiets om de trein van 7:44 te kunnen halen i.p.v. 8:08. 7:40 kwam ik op het juiste perron aan en zag dat ik in de trein zat naar Schiphol die o.a. langs Zwolle en Amersfoort zou gaan. Tijdens het instappen sprak ik meteen even een conducteur aan met de vraag:”ik wil naar Den Haag centraal”,”wat is de snelste route?” Als antwoord kreeg ik terug:”via Amersfoort meneer.”

Het wordt nodig tijd dat ik het spoorwegen netwerk een beetje uit mijn hoofd ga leren als vervent trein reiziger, wanneer NS.nl aanbeveelt om bijvoorbeeld via Zwolle te reizen kan ik zelfstandig inschatten dat het via bijvoorbeeld Amersfoort in deze sneller gaat. Hoezo Pietje precies!

Mede dankzij de versnelde route kwam ik tegen 10:00 i.p.v. 11:00 aan op locatie, een mooi moment om alvast de omgeving te verkennen en wat foto’s te maken.


Met de ‘mooie’ nieuwe plannen van de wet werken naar vermogen worden problemen doorgeschoven naar gemeenten, iedereen kan na gaan dat gemeenten hier ook niets mee kunnen waardoor nog meer mensen een enkeltje naar huis krijgen, achter de geraniums gedrukt gaan worden en zelfs recht op ondersteuning verliezen (uitgebreide toelichting volgt in de volgende blog).


Zoals op bovenstaande foto te zien is ligt er een leuk gereedschapskistje met een hulp vraag, vraag was en is nu nog steeds wat gaat er met het gereedschap gebeuren?

Diverse Kamerleden mochten ons uit de kooi bevrijden mits zij het gereedschap wisten te gebruiken, het was de aanwezigen gelukt en een meerderheid had onze boodschap ook goed begrepen en zou het meenemen naar hen debat wat erop volgde.

Na vrijlating uit de kooi raakte ik in gesprek met diverse politici waarover ik nog een stuk wil gaan bloggen, was heel leuk om te doen maar daar verklik ik nu nog even niets over.

zondag 15 april 2012

Zomaar wat nadenkstof ;-)

Recentelijk was ik van plan om een blogje te gaan schrijven die ik aan mijn Twitter vrienden op @klaas_woltinge nog steeds verschuldigd ben, bij deze dus in net iets in een andere vorm.

Afgelopen dagen en weken had ik het vrij druk op mijn adres, zelf poog ik bij deze de blog in dezelfde strekking toch op te schrijven wat helaas niet meer helemaal haalbaar is er vanuit gaande dat deze blog op afgelopen Woensdag geschreven zou zijn.

Mijn agenda stond en staat vrij vol tot minimaal maandag 16 April.

Op volgorde:

Afgelopen woensdagavond zou ik in Utrecht zitten vanuit het GroenLinks Netwerk Chronisch Zieken en Gehandicapten, waarbij ik zelf ook wat nieuwe last minute actueeljes had willen vermelden.

Afgelopen vrijdagmiddag had ik de hele middag een overleg met de voorzitter van de Zonnebloem Hoogeveen, om de laatste puntjes op de i te zetten omtrent mijn penningmeesterschap en wat onze toekomst doelen exact zijn.

Gisteren zat o.a. ikzelf in Assen:”basis cursus voor nieuwe bestuursleden”, blog volgt misschien nog, heb weer een certificaat binnen ;-)

Wees daarin eens “realistisch”, op vrijwillige basis schijn ik ondanks mijn ziektebeeld best veel te willen en kunnen!

Wat wil men nu met een Nieuwe Wet Werken Naar Vermogen gaan bereiken?

Precies waar ik heel bang voor was en nu zeker ben, ikzelf (op volgorde) kon veel, wilde veel, als Wajonger, werd in mijn verleden misschien een beetje in de steek gelaten maar zoals de trouwe lezer weet knok ik zelf gewoon door!

Wanneer men akkoord gaat met de Nieuwe Wet Werken Naar Vermogen, krijgen alle nieuwe zogenaamde arbeidsgehandicapten een enkeltje naar huis!

Dit kan en mag niet gebeuren aldus mijn eigen zeggen, neem mijzelf als klein voorbeeldje, wanneer de Nieuwe Wet Werken Naar Vermogen er door gedrukt gaat worden, worden zeker de zogenaamde:”nieuwe Wajongeren achter de geraniums gedrukt!” zover het met de oude regeling al niet een beetje gebeurde.

Dat was en is aldus mijn eigen mening om daar iets mee te doen

Reden voor o.a. mijzelf maandag aanstaande (16 April tussen 11:00 en 14:00) op het Plein Den Haag aanwezig te zijn vanuit de Realisten, een deel van het thema wat wij naar voren proberen te brengen zal met eenzame opsluiting te maken hebben, zelf hoop ik dat naast diverse kamerleden het ook goed opgepikt zal worden door diverse media.

Vanuit diverse kamerleden kunnen wij al op steun rekenen tijdens deze actie, bent u zelf nu ook een Wajonger of zal u veel te maken gaan krijgen met de Nieuwe Wet Werken naar Vermogen hoop ik u graag te begroeten in Den Haag Op het Plein voor het standbeeld.

Zie ook http://www.cnvjongeren.nl/nc/actueel/nieuws/jongeren-nieuws/nieuws-details/article/16-april-actie-in-denhaag.html

Op deze blog volgt er zeker een vervolg!