maandag 7 december 2009

saved by the bell

Soms heb ik echt een engeltje op mijn schouder, vandaag was er zo een.
Morgen pak ik een trein rit naar den Haag, (40,90)
Mijn WAJONG uitkering wordt telkens gestort tussen de 12e en 14e van de maand, ben dus ook gewend dat ik tussen de 5e en 12e van elke maand niet pinnen kan.

De November maand was voor mij dit maal iets duurder uitgevallen waardoor ik meer uitgaven had (gestolen fietsen, extra trein ritten etc; )

Had mij voor genomen deze week alvast 100 Euro te gaan pinnen, mede door tijd nood was ik er niet aan toe gekomen, daarnaast hou ik er niet van om in bezit te zijn van contant geld.

Tegen 19:00 schoot mij te binnen dat ik nog even naar de winkel moest, plee papier was bijna op (daarmee zou ik het niet redden tot donderdag aanstaande), bolletjes mee nemen naar den Haag is tevens makkelijker dan broodjes.

Totaal rekening werd 27 Euro, doe er maar 50 Euro extra bij vroeg ik…
2x geprobeerd te pinnen, lukte echter niet.
Verzocht toen om mij de boodschappen te laten betalen d.m.v. pinpas, dat lukte wel! Sterker nog, deze nicotine verslaafde kon elders in de shop ook nog een pakje klare sigaretten kopen plus een pakje shag, blanke mascotte vloei en 2 aanstekers…

Bij thuis komst meteen 300,-- Euries over gepomt van mijn spaar rekening naar lopende rekening… k zou een mooie flater slaan wanneer mijn pin pas morgen niet werkt…
(dan zou ik zwart moeten gaan reizen)

Engeltje bedankt…
We zijn vlot van begrip;)

Een dagje met Tofik Dibi...

Leuk,

Zelf was ik al vrij lang actief voor het CNVJ in verband met de WAJONG werkt, omstreeks Augustus kon ik mij inschrijven voor een ‘actie’ genaamd een dagje met…
Dit zou een dagje mee kunnen zijn met een foto model, soap ster, radio presentator etc;
Eerst deed ik er wat lacherig over, maar ging voor mezelf wel serieus opschrijven waarom ik een dagje met Tofik Dibi mee zou willen lopen.

Dinsdag 8 december is het zo ver om 10.30 kan ik mij melden bij de ingang van het Tweede Kamergebouw aan Plein 2 te Den Haag en vragen naar Kirsten Fröhlich of Willemijn Boss.

Programma:

10.30 uur Ontvangst door Publieksdienst
11.00 uur Bijwonen fractievergadering, hier ontmoet je Tofik Dibi
13.00 uur Lunch met de fractie en mogelijkheid Tofik te spreken
13.30 uur Gesprekje met Noortje Thijssen of Christel Kohlmann, beleidsmedewerkers van Tofik
14.00 uur Vragenuurtje Tweede kamer bijwonen vanaf tribune
15.00 uur Meewerken bij de Publieksdienst (brieven/mailtjes lezen die gericht zijn aan Tofik om zo een indruk te krijgen van wat er binnenkomt bij deze afdeling)
16.00 uur Einde programma

Er zijn regelmatig wisselingen in de agenda van de Tweede Kamer, misschien moeten we op de dag zelf het programma nog wat aanpassen. Er komt op deze dag ook nog een journalist (maar die loopt niet de hele dag mee) die Tofik en mij gaat interviewen.
Omstreeks 2000 begon ik mij meer bezig te houden met vereniging’s werk naar aanleiding van stank overlast door foutief aangelegde riolering, per 2005 ben ik ook politiek actief geworden en de laatste 2 jaar begin ik deze werkzaamheden ook serieuzer te nemen.
Het bijwonen van de fractie vergadering lijkt mij heel mooi, dan ervaar ik ook hoe het daar aan toe gaat. De lunch heb ik ook veel zin aan, hierbij wil ik met Tofik over diverse thema’s praten die hij in zijn portefeuille heeft (met name jeugd & gezin en Integratie). Onderwijs wil ik vast ook wel over praten maar dat wordt dan wel erg veel.
Om 15:00 meewerken bij de publicatiedienst lijkt mij persoonlijk ook heel mooi, hierbij wordt het inzichtelijker voor mij welke vragen hij binnen krijgt en kan vermoedelijk ook meteen melden hoe ik zou reageren en dat ook werkelijk gaan doen mits het strookt met de GroenLinks gedachte en/of de ideeën van Tofik Dibi.
Persoonlijk beschouw ik dit niet als een leuk dagje uit, wat het deels misschien wel kan zijn. Mijn doel is om meer te leren en te laten zien dat ik meer in huis heb.

Ik heb zin in de Toekomst!