vrijdag 30 april 2010

Lets play games;)

Omstreeks januari kreeg ik een gas nota binnen waar je gewoon U tegen mag zeggen, naast mijn eigen hoge nota van ruim 1500 Euro alleen voor gas verbruik, weet ik dat daar meerdere mensen mee kampen of komen te kampen omstreeks mei of juni aanstaande.

Er speelde eenmalig de gedachtegang om de minima een beetje tegemoet te komen, bij mijn weten zal dit niet gebeuren. Al zou het wel gebeuren, wat schiet je er mee op?

Mijn huidige woning bevalt mij prima, is iets minder goed geïsoleerd, dus maar aankloppen bij de gemeente ik ben een minima, kunt u mij tegemoet komen is niet echt mijn stijl!

De natuur is onvoorspelbaar, hoe voorkom je een rekening in de toekomst is dan mijn vraag? Het antwoord daarop lijkt mij simpel… Indien je huurt, dwing de verhuurder af om beter te isoleren!

Tot voor kort kon ik in een kijk gaatje mee gluren wat buren in hen berging uitspookten, gaatje is intussen gevuld met pur… Wanneer het kei hard vriest, stook ikzelf eigenlijk een beetje voor mijn boven buren.

Zelfs wanneer ik het bloed heet heb in mijn eigen woning, de vloer blijft koud omdat ik een kelder onder mij heb zitten. Houd de warmte binnen lijkt mij persoonlijk meer een logisch voorstel, dwing verhuurders maar af om daarmee bezig te gaan.
(mijn thermostaat hangt een paar cm boven de vloer)

Het pappen en nat houden schiet niemand een reet mee op, vanaf mijn adres hoop ik dat daar serieus over nagedacht wordt!

maandag 26 april 2010

Klaas wederom naar Den Haag

Hoogeveen – Wajangambassadeur Klaas Woltinge uit Hoogeveen die recentelijk een kijkje in de keuken nam achter de schermen van de Tweede Kamer tijdens een bezoek aan GroenLinks-kamerlid Tofik Dibi, gaat 12 mei wederom naar Den Haag.

In samenwerking met het revalidatiefonds vind er 12 mei a.s. een high-tea plaats in Den Haag met Kamerleden om te praten over arbeidsparticipatie voor jongeren met een handicap.
Klaas Woltinge heeft een duidelijke mening omtrent de WAJONG regeling, mede daardoor kan Klaas Woltinge gaan spreken met diverse kamerleden.

Klaas Woltinge die o.a. actief is voor het CNVJ en het netwerk GroenLinks-Chronisch Zieken en Gehandicapten is van mening dat er nog een hoop verbeter punten zijn omtrent arbeidsparticipatie voor jongeren met een handicap.

Klaas Woltinge benoemd hierin de volgende punten:
- iemand met een zichtbare handicap mag dan wel in een rolstoel zitten, dat verteld nog niets over zijn/haar kennis omtrent boekhouding, salaris administrateur, webdesigner, of zelfs leerkracht.
- Diverse werkgevers kennen ook de loondispensatie regeling niet, laat staan dat men op de hoogte is van premie korting, proefplaatsing, No-risk polis, Loonkostensubsidie etc;

Klaas Woltinge geeft ook aan dat hij het jammer vind hoe de huidige scholing regeling voor een WAJONGER in elkaar steekt, dat kan beter volgens hem.
Momenteel kan een WAJONGER scholing volgen op kosten van het UWV, het liefst word deze opleiding ook gekoppeld aan een stage adres waarna de WAJONGER binnen het stage adres ook gewoon aan de bak komt.

Klaas Woltinge geeft aan 6 jaar binnen de zorg gewerkt te hebben, terwijl hij was opgeleid binnen de ICT hoek. Per 2006 was Klaas Woltinge ook ontslagen in de zorg.
Het UWV heeft geen geld om Klaas Woltinge om of bij te scholen.
Klaas Woltinge geeft aan dat hij dat wel zou kunnen maar dan dient het te gebeuren binnen een termijn van 3 maand. Ooit iemand gezien die in 3 maand tijd een SPW of SPH opleiding zou kunnen volgen vraagt Klaas Woltinge meteen.

Wanneer Klaas Woltinge in vaste dienst verband is, is er heel veel mogelijk aldus Klaas Woltinge. Toekomstige werkgevers kunnen hiermee ook hen voordeel op doen en dan is er wel geld voor bij of omscholing op kosten van het UWV.

Klaas woltinge laat een steek onderwater vallen:”wat kost ik de belasting betaler wanneer ik levenslang 912 Euro per maand vang”,”terwijl men in 1 jaar tijd mij ook 1000 Euro extra kan geven voor de juiste scholing met baan garantie?”

De schrijver van dit artikel begrijpt de boodschap,
Aan de WAJONG regeling zou nog een hoop verbeterd kunnen worden, en de WAJONGER heeft meer in huis dan vele toekomstige werkgevers schijnen te weten.

zondag 25 april 2010

Kennis nuttig gebruiken;)

De zomer komt er weer aan, veel mensen willen dan extra lekker ruiken en de dames onder ons grijpen net iets vaker naar hen maku-up tas.
Velen plannen ook een grote schoonmaak in hen huishouding.

Eind April, begin Juni ontvangen velen ook hen energie nota en die zou wel eens vies tegen kunnen vallen en dan kan een extra zakcentje zeer gunstig uitkomen.

Ikzelf ben een poosje dom bezig geweest, voor het CNVJ gaf ik bedrijfs presentaties omtrent de WAJONG werkt aan een publiek van 2 tot zo’n 100 mensen en dat ging mij goed af omdat ik wist waarover ik het had. De schoonmaak artikelen die ik verkoop, parfums en does gels etc; ken ik ook zeer goed… Alleen de make-up ken ik wel, maar niet als ervaringsdeskundige.

Zelf speel ik nu serieus met de gedachte om bij mij thuis v.a. Mei een paar maal een voorlichtings bijeenkomst te organiseren… De huis mannen en vrouwen zouden wel eens heel nieuwsgierig kunnen zijn naar de producten die ik verkoop.

Hetzelfde geld voor mensen die van lekkere geurtjes houden maar daar niet teveel geld aan willen geven, of gewoon mensen die hen make-up tas graag goed gevuld hebben.
Last but not least, misschien wenst iemand self wel parfum of schoonmaak consulent te worden.

Per keer kan ik zo’n 10 mensen ontvangen, volgens mij moet ik gewoon eens een keer gek doen en dit gewoon gaan organiseren.