woensdag 25 augustus 2010

De ontmoeting,

Mijn ochtend blog op ThyEnCamp

De zaterdag ochtend tegen 5:30 wakker omdat ik naar het toilet moest, ik trok vlot mijn schoenen aan en nam natuurlijk mijn pakje shag ook mee. Toen ik naar het toilet geweest was kwam ik er achter dat ik geen vuur bij mij had en eigenlijk had ik ook geen zin meer om te slapen. Telkens de tent in en uit lopen had ik ook geen zin aan, dus besloot toch nog maar even te slapen. Daar kwam het natuurlijk niet van, uit verveling keek ik door het luchtbed heen wat hele aparte effecten gaf en tegelijkertijd luisterde ik naar alle geluiden van de natuur.

Tegen 6:00 besloot ik maar om de tent te verlaten, besloot ook mijn jas mee te nemen en stiekem hoopte ik dat ik een aansteker in mijn jas zak had wat niet het geval was.
Toen besloot ik maar om even naar de was ruimte te gaan om te kijken of ik er nog wel netjes uit zag, want ik had een beste bos haar.. In de groepsruimte nog maals naar het kunstwerk van Lucia gekeken en vervolgens weer buiten gaan zitten..

Begon me op een bepaald moment aan mezelf te irriteren in de vorm van waarom heb je geen aansteker mee genomen, normaliter heb je deze vaak in 2 of 3 fout bij je.
Heel toevallig liep Lucia ook voorbij, dat werd wederzijds een goede morgen groet en Lucia vroeg aan mij Loop je even mee, als je zin hebt.. ik vroeg mij af hoe, wat, waar, gaan we een ochtend wandeling maken? En antwoordde dus ook gewoon volmondig ja.

Lucia vertelde aan mij, wanneer je daar de straat door loopt en vervolgens naar rechts kom je mij wel tegen met de hond. Dat werd dus een leuke wandeling met Lucia en Kos.. Zelf had ik in een keer helemaal geen last meer van nicotine gebrek, terwijl de eerste peuk na het opstaan nooit ontbreken mag..

Best vreemd, we waren gewoon aan het genieten van de omgeving en hadden tussendoor een gesprek met elkaar. Zoiets verwacht je toch niet, Lucia was de kunst schilderaares die ook op de camping verbleef. Eigenlijk proefde je die sfeer continu op de camping, gewoon even weg van de drukke wereld en alleen maar genieten.

Een machtig mooi gevoel was dat, betere woorden kan ik er niet voor verzinnen, een camping vol met allemaal gelijk gestemden die ieder op zijn/haar manier dezelfde doelen probeert na te streven..

Wunjo!! ;)

maandag 23 augustus 2010

Logeren met 2 vrouwen in 1 tent

Al een poosje terug tipte Harry Loco mij over een benefiet week te Hooghalen die plaats zou vinden tussen 17 en 21 Augustus op camping ThyEnCamp. Financieel gezien zat er voor mij dit jaar geen vakantie in, maar het idee achter de ideologie van de camping sprak mij wel behoorlijk aan..

Het programma had ik goed door genomen, 19, 20 en 21 Augustus spraken mij het meest aan.. Tussen 16 en 18 Augustus had ik wel zoveel privé afspraken staan, dat ik een aantal klusjes must do had doorgeschoven naar Donderdag de 19e.

Vrijdag de 20e had ik voor mijzelf een naar maar tegelijkertijd ook een positief gevoel, wilde immers het Droomconcert van Harry Loco, met daarbij een dichter en kunst schilderaares absoluut niet missen.. Een dag later zou er om 10:00 een Natuurwandeling plaatsvinden die ik ook niet over wilde slaan..

Donderdag avond de 26e controleerde ik nogmaals hoe ik met het openbaar vervoer de camping benaderen zou kunnen, de reis tijd bleek best lang te zijn voor wat ik gewent was? Hoe kan dat? Logies, je kan van station Hoogeveen Naar Assen gaan en van daaruit 9 kilometer lopen wanneer je het goedkoop wil doen? of je reist met de trein v.a. Hoogeveen naar Beilen, van daaruit pak je de bus naar het centrum van Hooghalen wat op een ruime 4 kilometer afstand ligt van de camping ligt waar ik naartoe wilde gaan.

De heen reis zou geen probleem zijn, bussen reiden dan wel en kon altijd een uur eerder vertrekken om lopend de camping te vinden vanaf het centrum te Hooghalen..

Hoe zou ik alleen terug komen?
Bij latere berichtgeving zou het concert duren van 21:00 tot 23:00, de laatste trein van Assen naar Hoogeveen vertrok om 23:49 en die van Beilen naar Hoogeveen wat later.

Zelf vroeg ik houterig bij Paul, kan ik niet met iemand mee liften naar het station waar ik moest zijn voor 0:00, dat was snel geregeld. Vervolg vraag was meteen:"hoe bereik ik de camping morgen ochtend voor 10:00?" Er werden wat reis afspraken gemaakt maar die werden meteen ook heel vlot geannuleerd..

Er werd de vraag gesteld, bij wie kan Klaas overnachten?
2 dames meteen, wij hebben ruimte over in de tent, dus bij ons kan hij blijven slapen!
Iemand anders merkte op, dat er ook nog een luchtbed over was, daarop zou ik wel kunnen liggen!
Vervolgens kwam er een jonge knaap op mij afstappen met een deken, met de mededeling dat ik die wel even lenen mocht...

K stond toen al ff te kijken, zo kan het dus ook...
Aan mij werd voor de grap gevraagd, durf je wel met 2 vrouwen in 1 tent te slapen, waarmee ik geen problemen had.
Bij de opbouw van het extra deel van de tent was de rechter helft van de tent voor de 2 vrouwen, het midden stuk bagage deel en in en uitstap hoek waar je bijvoorbeeld ff je schoenen aan en uit kan trekken + troepjes achter laat om koffie te zetten en ga zo maar door..

Het luchtbed die ik lenen kon plus deken lagen keurig netjes in het midden van de tent, was die avond wel vrij diep in gesprek geraakt met iemand dat het eens 3:30 werd voordat we arriveerden bij de tent bij de tent waar ik verbleef...

Dit gebeurde met een heel klein zaklampje wat weinig licht gaf, ik vertelde ik lig links, trok deels de rits verder open.. Niet doen jo, daar slaapt iemand.. (werd mij verteld).

Ben gaan liggen op het midden vlak, bleef wel gluren naar het linker deel van de tent, daar lag echt niemand volgens mij maar durfde zelf niet het opgeblazen matras te verplaatsen naar het linker tent hok.. t was immers stikke donker, misschien paste het matras wel niet door de deur opening?

Tegelijkertijd dacht ik, ships nu lig ik wel behoorlijk in de weg, ik blokkeer de 2 uitgangen van beide dames ;) k lag tussen de regels door een beetje in een deuk ;)