dinsdag 7 februari 2012

Trein reizen zijn leuk, ben dringend meer soorten visite kaartjes nodig!

Afgelopen weken en zeker de komende weken had en heb ik weer een lekkere volle agenda, voor mijn gemak start ik vanaf 27 Januari jongsleden.

Op 27 Januari jongsleden organiseerde GroenLinks Meppel een ledendebat over landelijke koers van GroenLinks en ik wilde daarbij uiteraard graag aanwezig zijn.

Was op zich wel een grappige dag, de trein rit Hoogeveen Meppel was simpel alleen hoe kom je nu vanaf station Meppel aan de Vledderstraat? Gewoon onderweg zo nu en dan even wat navraag gedaan natuurlijk.

Op de route Meppel – Hoogeveen zocht ik naar een zit plek, er was nog 1 plekje vrij op een 2 persoon’s bankje en vroeg netjes:”Hallo mevrouw”,”mag ik hier zitten?” (haar rugzakje stond in de weg). “natuurlijk”,”ga zitten.” En legde haar rugzakje elders neer.

Vanaf het moment dat ik plaats nam goed ging zitten en alles bij de hand en de trein vertrok klapte er voorzichtig een hoofd op mijn schouder, ik zei niets maar keerde wel mijn hoofd om naar links om te kijken wat er gebeurde, ze tilde ff haar hoofd een heel klein beetje haar hoofd op en gaf een knipoog en ging vervolgens weer gewoon op mijn schouder liggen.

Naar mijn idee oogde zij niet dronken, stoned of vrij moe en kreeg ook een houding van wanneer je tegen mij aan liggen wil prima hoor, ging zelf wel meteen iets breder zitten (mooie dame, mijn leeftijd, werd ook niet verlegen). Zelf keek ik nog 2x om en beide keren kreeg ik weer die vriendelijke knipoog (duurde nu die treinrit van Meppel naar Hoogeveen maar iets langer, konden we ook nog ff gaan praten in die 15 minuten tijd)

Op 1 Februari had ik een beetje een ‘vol’ dagje, tussen 12:00 en 16:00 wedt ik verwacht in Utrecht Overvecht vanuit het CNV(j) waar vanuit ik een training volg tot E-Coach.

Het doel van de training is om jezelf (als Wajonger zijnde) beter op de kaart te kunnen zetten en makkelijker bereikbaar te worden voor een misschien toekomstig werkgever.
Diverse social media kan gewoon je visitekaartje zijn, om de training interessanter te maken wordt je er ook meteen voor klaar gestoomd om de opgedane kennis te delen en in de toekomst andere Wajongeren te trainen tot E-coach.

De eerste training had ik helaas gemist maar dat was op zich niet zo’n ramp, zelf heb ik veel ervaring in de MLM systemen waarbij de social media ook heel belangrijk kan zijn, je wilt immers als verkoper/promotor gevonden door de juiste mensen op de juiste plaatsen en tijden!

Naast het nabespreken van je ladder, the Do’s and Dont’s kreeg het fysieke visitekaartje ook nog een beetje aandacht. Zelf had en heb ik gewoon teveel van die krengen, voor elk doel gebruikte ik weer een ander kaartje, sinds de laatste paar gebruik ik er nog steeds 2a 3

- Parfum/Makup consulent
- SiteTalk
- Neutraal kaartje die aangeeft dat ik actief ben binnen de MLM en Netwerk Marketing wereld

Tegen de tijd dat het 15:45 werd begon ik het een beetje ‘benauwd’ te krijgen aangezien ik tussen 19:00 en 19:30 verwacht werd in Hoogeveen bij het clubgebouw van de Peddelaars, ik werk als vrijwilliger bij stichting de Zonnebloem en die avond zou er voor een nieuw bestuur gekozen worden waarvan ik het penningmeesterschap op mij wilde nemen, dan moet je er natuurlijk wel op tijd zijn.

Had gehoopt de trein van 16:00 te kunnen pakken maar dat feest ging helaas niet door, dan maar met de trein van 16:30 die ik gelukkig wel halen kon (had vooraf al gekeken met welke trein ik uiterlijk naar huis zou moeten wanneer alles op tijd rijd maar had van de 2e trein geen route opgeschreven)

Met een mengeling van diverse emoties zoals balend, nu moet ik gaan vliegen en red ik dat wel, mag zeker geen overstap missen en ff snel op een rijtje zetten met wie ik contact zou gaan nemen en waarom (had geen tijd om dingen na te bespreken aan het eind van de training) en een trots gevoel n.a.v. een leerzame middag stapte ik een vrij volle coupe in en ging kiezen op welk vrijstaand stoeltje ik plaats wilde gaan nemen (grijnz), daar schijn ik hele goede ogen voor te hebben.

Had goed gegokt, na zo’n 5 minuten raakte ik al snel in gesprek met mijn mede passagiers over van alles en nog wat, eenmaal in Amersfoort aangekomen volgde er een reis advies waarbij op spoor 2 kon overstappen richting Zwolle gevolgd door nog een hele ratelband, deze trein zou ook door rijden richting Zwolle. Savonds na 23:00 vind ik Zwolle maar een rot locatie om over te stappen wanneer ik vanaf richting Utrecht vandaan kom dus zat bevoordeeld al wat met de gedachte te spelen blijf ik zitten of stap ik uit? Ik vroeg meteen weet een van jullie hoe ik het snelst in Hoogeveen kom en ik ontving ook meteen een route met details.. Thanx ;-)

Het ritje Zwolle Hoogeveen was ook niet verkeerd, er schoot meteen door mijn hoofd had ik nu maar andere kaartjes bij mij. Was op dat moment vrij gehaast, sprintte meteen naar de fietsenstalling om heel snel even naar huis te gaan en van daaruit door te karren naar de vergadering van stichting de Zonnebloem.

Tijdens de vergadering moest ik op een bepaald moment vertellen waarom ik een geschikt penningmeester zou zijn, vertelde gewoon wat ik wel en niet kon, vertelde iets over voorop gedane ervaringen en vertelde iets over hen systeem die ik amper ken maar wel overzichtelijk is en ging het vergelijken met de rest.

Gewoon concrete voorbeelden noemen, voorwaarden stellen (de kas moet op orde zijn zodra ik werkelijk betreffende bekleed) en aangeven dat je weet wie of wat je moet benaderen met vraagtekens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten