zondag 1 juli 2012

Een kans op een baan?

Afgelopen Dinsdag zat ik in Den Haag in het SER gebouw vanuit CNV Jongeren (met steun van VNO-NCW) voor de introductie van het nieuwe Realisme! Bernard Wientjes, voorzitter VNO-NCW, en Jaap Smit, voorzitter CNV, presenteerden hun nieuwe Realisme omtrent werkgelegenheid voor Wajongeren of zal ik het gewoon mensen met een beperking noemen wat veel eerlijker klinkt naar mijn idee aldus een knaap van 1978! ;-)

De programmering zag er als volgt uit:

15:00 Zaal open

15:30 Kick-off! & Uitreiking/De Ideale Werkgever

15:50 – 16:15 Nederland: Economie van Talenten

16:15 – 16:30 Lancering van De Realisten

Een nieuwe beweging gepresenteerd

door IJmert Muilwijk (CNV Jongeren) en enkele Wajongeren.

16:30 – 17:30 Rad van Contact

Tijd voor ongedwongen en verrassende ontmoetingen onderling, afgetrapt door Cynthia Ortega van de ChristenUnie.Van begin tot het eind kan ik niet anders zeggen dat het een geslaagde middag voor mezelf was,

Vanaf binnenkomst natuurlijk al veel bijgepraat met bekenden en wat ge-netwerkt met vrienden en collega’s van bekenden.

Gelukkig had ik voldoende visitekaartjes bij mij op persoonlijke titel en vanuit de Realisten, want er vlogen er al vlot wat heen en weer vanuit persoonlijke interesse/gedeelde ambities etc; en als Realist zijn. Ik ben er klaar voor om nieuwe Realisten te gaan coachen en daarnaast wil ik ook dat werkgevers, uitzendbureaus en re-integratie bureaus onze en uiteindelijk mijn profiel weten te vinden!

Tussen 15:30 en 16:30 kwamen er diverse sprekers aan het woord met tussendoor wat grappen en goochel trucjes waarbij van een briefje van 5 een briefje van 10 werd gemaakt, een briefje van 10 werd eerst wit gemaakt en daarna in de fik gestoken zonder dat je as zag vallen dankzij een korte grote steekvlam, vanuit het niets kwam de 10 Euro ook gewoon weer terug.

Om 16:30 gingen wij in een grote kring staan om een (gast) spreker die nogmaals wat tover trucjes met het doorsnijden van een lang koord liet zien waardoor je door had wat er werkelijk gebeurde, het ligt er maar net aan vanuit welke hoek je iets bekijkt was eigenlijk de strekking..

Cynthia Ortega van de ChristenUnie werd aangekondigd dat zij een zwengel aan het rad van contact mocht gaan geven, dit rad was gevuld met visitekaartjes van werkgevers organisaties, coaches en een ieder die je kan helpen aan een baan vermoet ik.

Bij de vraag wie wil er als eerst gekoppeld worden om contact te leggen hoefde ik niet lang na te denken, in een 10e van een seconde zag ik weinig beweging in de kring en vloog mijn linker arm met een draaiend vingertje netjes naar boven (alsof ik een rondje wilde bestellen) Yo, ik wel! Graag zelfs.

Nadat Cynthia Ortega een draai aan het rad van contact gegeven had kwam de wijzer uit op een man van in Beeldt en we gingen aan een tafeltje staan om elkaar even beter te leren kennen, het draaien aan het rad ging tussentijds natuurlijk gewoon door totdat iedereen gekoppeld was.

Bij het begin van het gesprek had ik eerst even het gevoel of we bezig waren met een cliënt – hulp verlener gesprek bezig waren, maar al vlot werd het echt een serieus gesprek waarbij mijn talenten goed naar boven kwamen zowel maatschappelijk als praktisch qua werkgelegenheid.

Zelf ging en ga ik bij voorkeur weer binnen de zorg, coaching of de informatica hoek aan de bak. Zelf heb ik immers 6 jaar lang gefunctioneerd als assistent activiteiten begeleider op een dagbesteding centrum voor mensen met een beperking, in die periode nam ik ook klussen aan van Hypotheek Groep Noord Nederland om aan hen meer naamsbekendheid te geven en in de MLM wereld ben ik ook niet onbekend ondanks dat ik er nog nooit echt rijk van geworden ben. Belangrijkste daarvan is dat ik intussen wel heel veel skills heb mee gekregen om iets op de kaart te zetten, ik ben niet in staat om de mooiste websites te ontwerpen maar ben tegelijkertijd wel een slimmerik die in korte tijd bedrijf x op nummer 1 kan zetten binnen diverse zoekmachines waaronder Google.

Wij onderling kregen het aan het eind van ons gesprek het meest over mijn informatica kwaliteiten op hard en vooral software matig vlak. Vanuit 2 defecte pc’s ben ik in staat 1 werkende te creëren liet ik weten, software matig ben ik sterker qua onderhoud en herstel werkzaamheden.

Betreffende man wilde mij graag aan het werk helpen, kwam ook met voorbeelden maar dat was te ver buiten mijn regio aldus eigen zeggen al. Hij verwees mij door naar een collega/bekende die ook aanwezig was en wederom kregen wij het over mijn opleiding, werkervaring, Kwaliteiten en maatschappelijke en politieke issues.

Deze persoon kan mij misschien aan de bak helpen in mijn directe omgeving bij Philips als o.a. soft/hardware tester, dat was mij nog niet helemaal duidelijk geworden maar ook in dit vlak werden mijn talenten binnen de informatica duidelijk naar voren geschoven en het ziet er naar uit dat ik werkelijk op weg geholpen wordt aan een betaalde baan.

Mijn CV is nu onderweg naar mijn eerste gesprekspartner van in Beeldt, deze zal mij dan vervolgens gaan koppelen aan mijn 2e gesprekspartner en dan zouden wij aan de slag kunnen gaan hoop ik.

Zelf ga ik mij niet rijk rekenen om teleurstellingen te voorkomen, maar ik zie wel veel kansen liggen van onmogelijkheden naar mogelijkheden!

Nadien raakte ik nog in gesprek met een 3e gesprekspartner, jammer genoeg ben ik zijn naam kwijt maar ik vermoed dat deze persoon heel dicht betrokken is bij het CNV Realisten project.

Inhoudelijk kregen wij het er over dat juist Jobcoachen er voor mij zouden moeten zijn, maar dat je er in de praktijk alleen maar aanspraak op kon/kunt maken wanneer je in vaste dienst verband zit.

Omtrent het ZZP gebeuren het zelfde verhaal, ik zou mijzelf zo in kunnen gaan schrijven als ZZP’er wat ik afgelopen 8 maand ook geprobeerd had maar niet lukte.

Ik wil graag met deze persoon in contact komen, niet omdat ik zo graag ZZP’er zou willen worden maar wel omdat ik glas helder voor ogen wil hebben waarom iets wat wel mogelijk zou zijn niet blijkt te lukken.

Grappig:

Tijdens het bezoek aan het Realisten project had ik voor de verandering eens helemaal niets bij mij, een presentatie map zou ik niet nodig zijn, overige spullen ook niet! Goed humeur, visite kaartjes en een vlotte babbel zou ruim voldoende zijn wat het ook zeker was!

Zonder mijn GroenLinks tas ging ik dus ook op pad naar Den Haag, bij afsluiting kreeg ik een boek cadeau die niet in mijn jaszak zou passen.. Vroeg meteen maar om een tasje (met 1 hand aan het stuur kan ik namelijk niet fietsen), was er ‘helaas’ niet en alsnog nam ik het boek blij in ontvangst.

Zelf had ik er geen trek aan om omstreeks 19:00 boodschappen te gaan doen in Den Haag voor noppes en stapte tegen 19:10 ook gewoon de trein in richting Hoogeveen.

Van station naar station wist ik vooraf dat ik iets tussen 2 uur of 2 uur en 17 minuten kwijt zou zijn, van af station Hoogeveen naar mijn huis adres 30 minuten maximaal maar de winkeltjes zijn dan gesloten.

Dat zou dus uit komen op een loop route met de fiets in de hand (40 minuten gok ik).

In de trein liep ik te verzinnen hoe kom ik wel of niet op correcte wijze aan een plastic tas, deed er niets mee maar tegen 22:00 kwam ik wel aan in Hoogeveen. Keek een beetje rond in de vorm van zie ik ergens zwerf afval liggen wat niet het geval was dus betrad de bewaakte fietsenstalling. Bevrijde mijn fiets en zag op de grond zo’n leuk postbodes elastiekje liggen…

Met een beetje creativiteit kun je ook heel ver komen als ‘gehandicapt’ zijnde:

1 opmerking: