donderdag 12 maart 2009

Persbericht van de gemeenteraadsfracties in Hoogeveen

Intercity slotmanifestatie station Hoogeveen

De inwoners van Hoogeveen en de wijde omgeving hebben massaal hun handtekening gezet onder de steunbetuiging voor Hoogeveen intercitystation. De afgelopen weken vielen er al duizenden bonnen en antwoordkaarten op de deurmat van het gemeentehuis. Ook tientallen bedrijven en organisaties hebben brieven gestuurd naar de NS met de oproep om in de nieuwe dienstregeling Hoogeveen in het intercitynetwerk op te nemen en daarmee de Schipholtrein te behouden.


De gemeenteraad is in de volle breedte op de bres gesprongen voor de (trein)reiziger uit de regio Hoogeveen (Zuidwest Drenthe). Gesteund door de provincie, vrijwel alle Tweede Kamer-fracties en reizigersorganisatie ROVER is het gelukt om in het officiĆ«le advies van het LOCOV (Landelijk Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer) aan de NS te bepleiten dat er in Hoogeveen straks vier treinen per uur stoppen in beide richtingen: twee stoptreinen en twee Intercity’s; de ene naar Schiphol en de andere naar Utrecht/Den Haag.

Maar vooral de massale steun vanuit de regio heeft de gemeenteraadleden blij verrast. Aanstaande vrijdag even na half 2 ’s middags komt de NS de doos met bonnen, antwoordkaarten, brieven en andere steunbetuigingen in ontvangst nemen. Loco-burgemeester Wietze van der Zwaag ontvangt samen met gemeenteraadsleden van alle partijen het gezelschap. Tweede Kamerleden Ineke van Gent (GroenLinks) en Jan Mastwijk (CDA), en de directeur van ROVER richten kort het woord tot de NS om het belang van Hoogeveen intercitystation te benadrukken. Voor een muzikale omlijsting met een orkestje is ook gezorgd, en leden van ROVER zullen de ramen van de treinen wassen zodat ‘de blik goed op Hoogeveen is gericht’….

Vanaf 13.30 uur zijn belangstellenden van harte welkom. De stationsrestauratie biedt iedereen een kopje koffie met een treingebakje aan. Zolang de voorraad strekt, dus kom op tijd en neem spandoeken en andere dingen mee om de oproep aan de NS een extra kracht bij te zetten! Op 17 maart neemt de directie van de NS vervolgens een besluit.

Informatie : Rolien van de Belt, fractievoorzitter GroenLinks Hoogeveen, tel. 06-22133337

Geen opmerkingen:

Een reactie posten