vrijdag 4 december 2009

Kleine rectificatie (verzekeraar pesten)

In een eerdere blog had ik geschreven wat voor een fijne zorg verzekeraar ik had, bij deze heb ik nog steeds alles prima voor elkaar wanneer het om voeding supplementen gaat of onverwachtste ongelukjes buiten mijn omgeving.

Begin 2009 ging het lichamelijk wat slechter met mij, zelf was ik bekend met NF1 en tegen verwachting in groeide toen juist een stel tumoren bij met name op de hoofdzenuw van mijn rug. Slecht slapen, uiteindelijk naar de huisarts gaan… doorverwezen worden naar de juiste adressen etc; zie daarvoor deze link.

Al deze informatie wist ik voor 6 September, ook de tip om een medicinale wiet/cannabis verklaring te laten verzilveren alvorens in te dienen wat me letterlijk werd voorgekauwd door mijn verzekeraar.

Per 21 Augustus ging ik weer pijnloos door het leven, was daarin zelf een beetje slordig… Alle bureaucratie begon mij een beetje de strot uit te hangen… Wilde me vooraf goed laten informeren en buiten het aansterken wat wel ff nodig was wilde ik mij ook klaar stomen voor het (1na) laatste afscheid’s concert van de Osdorp Posse !!!
Dat werd een Lang Weekend in Amsterdam (25 Sept/27 Sept).

De eerste week erna, alles ff laten zitten voor wat het was, de week erop pas er werk van proberen te maken dat ik mijn medicinale cannabis verklaring op orde zou krijgen.
Op het moment dat echt alles ook duidelijk was hiermee naar de huisarts gegaan (die achter mij staat).

Daar begon de ellende al, weet je zeker dat je het zo wilt?
- Ja, u ziet toch dat ik behoorlijk opgeknapt ben?

We zijn een week verder, ziet dat ik zelfs na een ruig leven geen klachten ervaar, verstuurd aan de Apotheek een machtiging + omschrijving…
Deze wordt niet geaccepteerd door de verzekeraar of Apotheek??? (voor mij onduidelijk)

Men had een recept nodig om verzekeraars lastig te vallen, of verzekeraars accepteren alleen maar recepten in combinatie met een machtiging (nu denk ik voor mezelf)

Tegenslag voor mezelf, bel en informeer nogmaals wat in de ronte…
Geef mij dus maar alles zwart op wit, de machtiging krijg ik zwart op wit, recept wordt digitaal door gestuurd… U raad het al, dat werkt voor geen meter…

Een dikke maand terug neem ik weer contact op met mijn verzekeraar, stel mij voor, vertel wat er speelt etc;
Vraag letterlijk:”ik kamp met pijn klachten”,”er is veel geprobeerd” + wat uitleg…
Vooraf mocht je d.m.v. het keuze menu al veel aangeven.

Wanneer men het woordje Drug hoorde, was het vooraf een nee…
“Meneer, wat is uw verzekerings nummer?”
Deze gegevens had ik bij de hand, kreeg meteen als reactie:”ow, u komt zeker in aanmerking voor een Cannabis vergoeding via de Apotheek, hiermee gaan we akkoord”
Nogmaals hen adviezen opgevolgd met getuige,
Resultaat was 0,0…. Het laatste belletje gepleegd, kleine maand terug en wederom een positief antwoord vanuit de kant van mijn verzekeraar maar wanneer het er op aan komt how maar.

Naar aanleiding van het laatste telefoon gesprek was ik vlot naar de huisarts gegaan op 27-11-2009 deze stuurde een digitaal recept door naar mijn verzekeraar en apotheker…

(De Nota’s lopen nu wel lekker op.
51,65 Euro per 5 gram Cannabis via de legale weg???
Bij zogenaamde gedoogde shops betaal ik 12,50 voor bijna 5 gram.)

Zelf zou ik intussen de 27e terug gebeld worden door mijn verzekeraar, wat maar niet gebeurde… 1 December navraag gedaan of nu eindelijk alles eens een keer in orde was bij mijn verzekeraar?

Pardon meneer:”Zoals u hebt kunnen lezen op onze pagina, verstrekken wij geen mediwiet/cannabis vergoedingen per 2007!, geen enkele verzekeraar doet dat omstreeks die data!”

Lol broeken, per 2009 verdiep ik mij eigen echt in dit thema, ook verzekering’s technisch,
Heb zelfs op 27-11-2009 een goed gesprek gehad met een Apotheker waarbij zij een klant hadden die recentelijk alles voor elkaar gekregen heeft!

2007 klinkt erg recentelijk,
mijn persoonlijke telefoon gesprekken klinken ook echt anno 2007???

Vooral zo door gaan denk en dacht ik al,
Verbieden is gewoon verboden voor de experimenteer gasten (il ik geen discussie over starten nu)

Het medicijn wat voor o.a. mijzelf een oplossing bied wordt heel ingewikkeld over gedaan, voor mijzelf is de vraag meer iets in de richting van:”Hoe houden wij de economie draaiende?”, “kan zelf aan de Morfine gaan”,”mijzelf gek maken”,”bijwerkingen accepteren!”

Dat is heel goed voor de werkgelegenheid!!!!!!!!!!
Neem maar Motilium voor de maag, Gavescom voor de slokdarm en wanneer u gewent raakt aan Morfine pillen, neem gewoon wat extra!!!!

Op mijn adres onacceptabel, heb nog een hele toekomst voor mij liggen en verwacht hierin wel meer duidelijkheid! Nu stel ik een deel van mijn persoonlijke situatie wel duidelijk als voorbeeld. 1 druppel Wiet olie voor de nacht rust levert op mijn adres resultaten op voor een nachtrust van langer dan 6 uur aaneengesloten!

In mijn persoonlijke situatie vul ik het een beetje aan met wat cannabis, ben daarin heel voorzichtig (soms iets te voorzichtig).
Eerst denken, dan doen!
Chronische pijn patiënten laat je toch niet stikken in zo’n ingewikkelde procedure?
Er zijn nota bene positieve resultaten bij Kanker patiënten, wanneer het om wiet Olie gaat, voor overige patiënten die kampen met chronische zenuw pijnen, een beetje cannabis wonderen doet!
Vraag, wat doet een nicotientje?
Vervolg vraag, wat doet een ‘biertje’?
Rook en zuip die scheit maar, daar wordt toch wel belasting over betaald!


Mijn vragen zijn:

Waar laat je de Reuma patiënt die met pijn klachten kampt?
Waar laat je de patiënten die aan Artrose pijn klachten leiden?
Nek Hernia, ook vrij pijnlijk.

Op persoonlijke titel durf ik te stellen,
Wanneer iemand maar aan ons pijn patiënten verdient is dat heel mooi mee genomen…

Get a live fools,
I wont buy hard drug through subscription,
Whyle youre factories earning money on that!

Heerlijk mijn eigen ff agressief afreageren, ik hoop echter dat dit punt wel opgepikt wordt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten