maandag 19 april 2010

Dagje met Tofik Dibi

Al een poosje was bekent dat ik een dagje mee mocht draaien met Tofik Dibi, afgelopen dinsdag 23 Maart was het zover. Ikzelf zou verwacht worden om 10:55 bij de publieke dienst..

11:00 bijwonen van de fractie vergadering.
13:00 lunch met de fractie met de mogelijkheid Tofik te spreken
13:30 Gesprekje met Noortje Thijssen of Christel Kohlmann
14:00 vragenuurtje bijwonen vanaf de politieke tribune
15:15 einde programma

Op mijn adres was aangeven niet te vroeg aanwezig te zijn, vanuit Hoogeveen naar den Haag reiden er maar 2 treinen dus heb gelukkig wel de 1e trein naar den Haag genomen.

Bij aankomst in den Haag en nadien een kleine 10 minuten lopen arriveerde ik bij het 2e kamer gebouw, melde mij netjes maar diende een andere ingang te betreden…
De andere ingang had ik natuurlijk ook keurig netjes gevonden, werd ffkes gescand etc;
Grappig om te zien, ik zag exact wat ik bij mij had verder niet relevant om te weten.

De fractie vergadering had ik zelf als zeer leuk ervaren (kijkje in de keuken).
Zelf kreeg ik iets van een a4tje toe geschoven met punten die besproken moesten worden..
Kon alle punten na lezen, daarvoor was een kleine 10 minuten tijd.
Zonder mijn eigen in de stof verdiept te hebben ging ik wel meteen punten aanvinken binnen de 10 minuten gegeven lees tijd..

Femke Halsema stelde mijn eigen netjes voor omtrent wie ik was en wat ik doe, ter controle vinkte ik thema’s aan en pende vrolijk mee met een keer een opmerking in de vorm van zit het niet zo (Zelf bevestiging) ? Knikje ja idd..

Het foto moment met Tofik Dibi wilden we eerst in een debat zaal doen, dat kon natuurlijk niet maar op de gang vonden wij ook wel een geschikte locatie om met elkaar in gesprek te gaan. Tijdens het foto moment zwaaien met de handen staat het leukst op de foto aldus de fotograaf, dus pikte ik het thema werkgelegenheid uit… Gewoon vertellen wie ik was en wat ik deed met daarbij de vraag hoe binnen de kamer alles werkte.De lunch met Tofik, van mijn kant was ik er al vanuit gegaan dat wij weinig spreektijd hadden onderling, dus ging wel voor mijzelf korte en duidelijke vragen stellen. Mijn belangrijkste vraag voor mezelf was dus ook heel nieuwsgierig hoe het zat met het contact met de achterban en de ‘gewone’ burger, in tegenstelling van wat periodiek beweerd wordt trekt hij ook een dag uit zijn agenda om bezig te zijn met mensen die hem bijwijze van in de supermarkt, sportschool of stad aanspreken met vraagstukken.
(dit wilde ik voor mijzelf graag weten)

Na de pauze ook nog even vlot bijgesproken met Niels over het hoe en waarom ik een dagje mee kon lopen in de 2e kamer met Tofik Dibi en daarnaast hadden we het in vogelvlucht een beetje over politiek gehad omtrent thema’s die ons aanspraken.

Vanaf de Tribune kon ik op een bepaald moment de debatten live bijwonen, leuk om het eens vanaf een andere kant bij te wonen;)

Voor mij was het iig een geslaagde dag..

Update volgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten