zondag 11 juli 2010

Energie beleid

Vanaf de laatste 2 weken kwam en kom ik weer veel in aanraking met energie beleid, mede GroenLinksers die mij een blog toe stuurden, de uitzendingen van Netwerk 29 Juni en 1 Juli, 2 Juli opgebeld door leverancier x die goedkoper en schoner zou zijn dan GreenChois.. Tot 3x toe zij ik nee maar men wilde wel exact weten waarom..

En ja, ik zou goedkoper uit zijn bij hen
En ja, men investeert ook werkelijk veel in Groene Energie dus zelf was ik een beetje overbluft. Zelf blijf ik gewoon bij GreenChois al is het een leverancier die wat kleiner is en misschien duurder.. Ze hebben Groen in hen naam en weet dat zij geen foute stroom of corrupte producten aannemen (soort van protest beweging van mijn kant uit).

Nadat ik 3x gebeld werd op 2 juli mag de lieve mevrouw mij nog 1x opbellen,
Ik stelde mij wat dommig op en zij heeft mij toe gezegd dat zij mij zelf zou terug bellen omdat zij mij een beetje kende..

2 Juli ff snel het een en ander uitgezocht en wat mij opviel was dat men het leven gered had van de Kerncentrale in Borselle en daar zelfs nu nog steeds aandelen in heeft, tevens kreeg ik stukken onder ogen dat men vanuit het buitenland wel vieze stroom zou aannemen maar wat ik daarvan geloven moest wist ik niet (producenten die afval in rivieren dumpen).
n.a.v. de eerste 2 uitzendingen van netwerk heb ik mijzelf voorbereid op een heel leuk telefoon gesprek.

K dacht echt bel mij, bel mij, bel mij maar op 8 juli..
Kan ik eerst complimenten geven en daarna voorzichtig vragen stellen over Borselle en misschien Drummond en Cerrejon.

Misschien weet zo’n telefonisch verkoper en verkoopster niet eens waarmee ze bezig zijn, de verkoopster die mij 2x belde was heel lief , ze kon zelfs ff aan de lijn blijven wachten omdat er een nieuw telefoon gesprek binnen kwam op mijn adres ;)

Op 9 Juli werd ik uitgenodigd om een profiel op te maken voor Green Change,
Mijzelf hiervoor meteen aangemeld en poog ook een fatsoenlijk profiel in elkaar te knallen…
Nederland ontbreekt nog een beetje op dat adres, naast mij tel ik er 3 waarvan er nog maar 1 half in Nederland woont maar wel politiek actief is… De andere 2 hadden ooit in Nederland gewoont.

Sharing ideas wil ik zelf graag naartoe,
Onze gemakzuchtige houding omtrent energie kan ikzelf echt niet tegen!
Energie bronnen raken op, ga maar over op ondergrondse kolen centrales wat meteen niet lekker voelt… komen partijen aan kakken dat Kern Energie de oplossing is!
Yes daar hebben we zeker wat aan in het nu en misschien de eerst op volgende generatie van ons heel nuchter gezien.

Waar bijwijze van mijn klein kinderen mee komen te zitten is toch niet mijn probleem,
Dat momenteel mensen afgeslacht worden elders omdat deze graag lid zijn van een vakbond om een betere werk gelegenheid te creƫren.. ik Noem Drummond en Cerrejon wat in zuid Afrika speeld..

Bek open trekken is kogel door de kop.
Schijnheilig van diverse Nederlandse Energie leveranciers.
Deze beweren nu groen bezig te zijn en het is nog waar ook, alleen de E.On durft te erkennen dat ze fout bezig zijn. Persoonlijk kan ik mij daar wel zo kwaad om maken…

Energie leveranciers van A tot Z lopen te beweren we promoten toch de wind molen dus zijn wij schoon en goedkoop? Lafbekken zijn het merendeel van deze leveranciers..

Dat Afrikaantjes in vies water zwemmen, daardoor huid schade oplopen hoeven wij niet te weten, dat men buiten Nederland vroegtijdig de longen verneukt is ook niet ons probleem, we hebben het hier goed voor elkaar en dat telt!

Persoonlijk noem ik dat schijnheilig, achterbaks en de rest van de vloek en scheld woorden sla ik maar even over!

Meet me at http://network.greenchange.org/people/klaas_woltinge
Koppel gedachten hoeveel dingen zoveel beter kunnen worden!

Niemand maakt mij wijs dat ik dat allemaal wel weet, wel heb ik door dat velen niet willen weten hoe iets schoner en beter kan. Kost dat teveel poen of levert dat op termijn geld op?

Nee we lopen investeringen mis, bek houden Klaas!!!
Ons aandeel in KernEnergie of Bloed kolen waarvoor mensen overhoop geknald worden hoeven we niet te weten omdat dat ver van onze bedshow is @

Ikzelf zou mij de ogen uit de kop schamen wanneer ik het nu goed heb ten koste van, wanneer krijgen mensen dat eens een keer door ongeacht politieke voorkeur?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten