zondag 25 juli 2010

Telefonische verkoop van Essent

Op 16 Juli werd ik eindelijk gebeld door Essent,

Een vriendelijke medewerkster excuseerde haar eigen dat haar vriendelijke collega mij nog niet had terug gebeld maar dat zij wel redelijk op de hoogte was van mijn situatie en standpunten.

Zelf melde ik wederom niet van GreenChoice naar Essent over te willen stappen,
De vriendelijke dame vroeg me waarom?

Ik ratelde op dat ik graag Groene Stroom en eerlijke stroom wens af te nemen, daarbij gaf ik aan ook vel tegen kern Energie te zijn (sommige mensen moffelen dat ook weg onder groene stroom).

De mevrouw vertelde dat Essent juist alleen nog maar investeerd in zon, zee en wind, deze daarin ook de goedkoopste zijn maar niet volledig van kolen afkunnen en weer kwam de vraag waarom ik niet over wilde stappen.

Ik vroeg aan de verkoopster wat men dan met Borselle deden, men wist tot in detail hoeveel groene energie men produceerde dus zou men ook wel weten wat men aan kernenergie zou hebben.

Ik moest de verkoopster uitleggen dat de kerncentrale in Borselle mede dankzij Essent in 2004 was gered, Essent heeft daar aandelen in.. Dat was nieuw voor haar en was zij niet van op de hoogte, ze wist heel vaag wat te vertellen over de RWE die ik zelf volledig afkeur maar dat was waarschijnlijk meer bedoeld om het Essent verhaal minder ernstig te maken..

Ter afsluiting vroeg ik of zij zaken deden met Drummond en Cerrejon, wist ze niet en kende ze niet, mocht zelfs toelichten dat alleen E.On de enigste was die eerlijk durfde te erkennen dat zij daar mee in zee gingen en blijven gaan.

Mensen die werkzaam in betreffende kolenmijnen hebben het echt heel slecht qua gezondheid, de omgeving waar hen afval gedumpt wordt ook.. Ga maar lekker in een riviertje zwemmen en kom er uit met verwondingen door bepaalde zuren, hen plassen en rivieren is te vergelijken met een soort van maagzuur fictief gezegd.

Stap je in een vakbond, doe je aan werk weigering voor betere arbeids voorwaarden, heb je iig geen brood op de plank en riskeer je ook een kogel door de kop!
Dat is daar en niet hier maakt mij wel kots misselijk, hier lekker schoon bezig zijn, de kolen van daar wel afnemen… LOL, wij doen het iig niet verkeerd.

De telefonische verkoopster heeft samen met mij alle bekende feiten op een rijtje gezet en dat zal ze ook netjes aan Essent terug kopellen.

Bij afsluiting wensten wij elkaar een fijne dag toe en als extraatje wenste zij mij veel succes in mijn strijd naar rechtvaardigheid en echt Groen bezig zijn waarvoor zij wel veel respect toonde.

Zie ook:

'Energiebedrijven medeplichtig aan moord' - deel 1

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


'Energiebedrijven medeplichtig aan moord' - deel 2

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


"Import 'bloedkolen' moet transparant"

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.Test versie van wat film en geluid materiaal wat ik nog steeds niet af heb.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten