maandag 8 november 2010

Hoezo bevooroordeeld?

Afgelopen Donderdag was ik er al vroeg uit, had een afspraak staan bij verkeersschool van Buuren in Den Haag i.v.m. met de WAJONG werkt presentatie die ik daar samen met iemand anders zou gaan geven vanuit het CNVJ (11:00).

Het was weer het bekende ochtend ritueel, vroeg opstaan en opfrissen, onder het genot van een stevige bak koffie nog snel even de mailbox en de route naar Den Haag HS controleren en met de fiets naar het station.

Op het station in Hoogeveen bleek ik nog wat tijd over te hebben wat mij heel goed uitkwam, kon ik nog wat cola en chocomel kopen voor onderweg + wat nicotine wat ik bijna niet meer in huis had. Na het roken van een peuk kon ik netjes om 7:44 instappen, de trein had 2 minuten vertraging. Op de uitgedraaide route zag ik in 1x iets vreemds staan, om 9:38 zou ik in Schiphol aankomen en daarna ook om 9:43? Dat was wel de halte waar ik over zou willen gaan stappen omdat ik dan maar 1x zou hoeven over te stappen.

Hoogeveen Meppel verliep makkelijk en relaxed, zag de gelegenheid flink wat aantekeningen te maken van toekomstige blogs over de WMO, Jeugd en Gezin, klimaat en Islamofobie.
Tussen Meppel en Zwolle kreeg ik het een beetje ‘benauwd’.. de trein begon weer zachter te reiden 8:16 en om 8:18 volgde er een mededeling dat we zachter reden omdat er nog een trein voor ons zat. Zelf wilde ik natuurlijk niet mijn aansluiting in Schiphol missen.

Uiteindelijk kwam ik wel te laat aan in Schiphol, en vroeg aan een passant met welke trein ik rechtstreeks naar Den Haag HS zou kunnen gaan. Deze jonge man was zo vriendelijk om mij naar de juiste trein en coupe te loodsen en stapte dus ook een trein in waar Den Haag HS niet op vermeld stond. In de trein ging ik bij hem zitten en we kregen al vlot een goed gesprek met elkaar. We vergeleken uitgebreid Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Nijmegen en Hoogeveen met elkaar qua leuk uitgaan maar vooral ook mentaliteit en uiteindelijk ook werkgelegenheid. Hij vertelde veel over zichzelf, waar hij overal gewoond had en wat hij deed etc; ook vroeg hij wat ik deed en of ik werk had en gaf op volgorde aan dat ik actief was voor GroenLinks Chronisch Zieken en Gehandicapten, GroenLinks Hoogeveen, RozeLinks en het CNVJ WAJONG werkt. Daar kwamen leuke gesprekken uit voort en hij ging ook serieus meedenken. Ook omtrent werkgelegenheid dacht hij serieus mee en gaf ook veel adviezen. Aangekomen in Den Haag vertelde hij mij dat ik de volgende halte uit moest stappen en wij wensten elkaar een fijne dag.

Deze jonge man zou ik best eens een biertje mee willen drinken, jammer dat de treinrit net niet een paar minuten langer duurde. Ik schat hem in als 25 plusser en hij is afkomstig uit een Moslim land.

Hoezo niet goed geïntrigeerd, gefatsoeneerde Moslims bestaan gelukkig ook ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten