woensdag 18 april 2012

Digitaal voorzetje werken naar vermogen

Afgelopen maandag ging hier vrij vroeg de wekker 5:15, vanuit het CNV(j) Wajong werkt promo team & de Realisten werd ik verwacht op het Plein in Den Haag. Wij kregen een ‘laatste’ kans om in actie te komen tegen de nieuwe wet werken naar vermogen.

Vanuit mij persoonlijk gezien had en heeft het ‘geen’ zin om er tegen te zijn want daar gaat toch niets meer aan veranderen, betreffende wet komt er wel (helaas).
Wat wij wel zouden kunnen bereiken met deze actie is het inzichtelijk maken waar men met de nieuwe wet werken naar vermogen tegenaan zal gaan lopen.

(er volgt nog een uitgebreider verslag mijnerzijds)

Nadat ik mijn nest uit was knalde ik als eerste mijn PC aan, voorzag mezelf van een bak koffie, scoorde wat nicotine en groette mijn twitter vrienden. Ondertussen ging ik ook even goed ontbijten, las nogmaals even goed door wat ik van plan was etc; en controleerde nog 1x NS.nl. Schrik, wanneer ik via Zwolle naar Den Haag wilde zou ik een half uurtje vertraging oplopen.

Als een speer vloog ik de douche in, ging mezelf even opfrissen, smeerde wat broodjes en sprong op de fiets om de trein van 7:44 te kunnen halen i.p.v. 8:08. 7:40 kwam ik op het juiste perron aan en zag dat ik in de trein zat naar Schiphol die o.a. langs Zwolle en Amersfoort zou gaan. Tijdens het instappen sprak ik meteen even een conducteur aan met de vraag:”ik wil naar Den Haag centraal”,”wat is de snelste route?” Als antwoord kreeg ik terug:”via Amersfoort meneer.”

Het wordt nodig tijd dat ik het spoorwegen netwerk een beetje uit mijn hoofd ga leren als vervent trein reiziger, wanneer NS.nl aanbeveelt om bijvoorbeeld via Zwolle te reizen kan ik zelfstandig inschatten dat het via bijvoorbeeld Amersfoort in deze sneller gaat. Hoezo Pietje precies!

Mede dankzij de versnelde route kwam ik tegen 10:00 i.p.v. 11:00 aan op locatie, een mooi moment om alvast de omgeving te verkennen en wat foto’s te maken.


Met de ‘mooie’ nieuwe plannen van de wet werken naar vermogen worden problemen doorgeschoven naar gemeenten, iedereen kan na gaan dat gemeenten hier ook niets mee kunnen waardoor nog meer mensen een enkeltje naar huis krijgen, achter de geraniums gedrukt gaan worden en zelfs recht op ondersteuning verliezen (uitgebreide toelichting volgt in de volgende blog).


Zoals op bovenstaande foto te zien is ligt er een leuk gereedschapskistje met een hulp vraag, vraag was en is nu nog steeds wat gaat er met het gereedschap gebeuren?

Diverse Kamerleden mochten ons uit de kooi bevrijden mits zij het gereedschap wisten te gebruiken, het was de aanwezigen gelukt en een meerderheid had onze boodschap ook goed begrepen en zou het meenemen naar hen debat wat erop volgde.

Na vrijlating uit de kooi raakte ik in gesprek met diverse politici waarover ik nog een stuk wil gaan bloggen, was heel leuk om te doen maar daar verklik ik nu nog even niets over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten