zaterdag 21 maart 2015

Gewoon erg nieuwsgierig ;-)Recentelijk had mijn scheerapparaat\tondeuse het begeven en had het vermoeden dat er maar een klein probleempje speelde, eerst dacht ik dat alleen de adapter stuk zou zijn aangezien het bezig met laden lampje niet meer ging branden.

Vandaag trof ik mijn spanningzoeker en wilde meteen kijken hoe deze op de adapter zou reageren, er bleek gewoon stroom op te staan tot aan het stekkertje wat je in het apparaat steekt.

Besloot het apparaat met een waterpomptang en een schaar voorzichtig open te breken zonder iets te beschadigen (het eenmalig klik systeem).

Het enigste wat ik aantrof van links naar rechts zijn: 1 motortje, 1 aan en uit schakelaar op een print plaatje 1 oplaadbare batterij van penlight formaat, type is mij onbekend en daarachter een weerstandje die de plus en min ook met elkaar verbind.Sloopte heel voorzichtig de oude batterij er uit, poogde de lipjes aan de zwarte en witte kabeltjes wel heel te houden, drukte er vervolgens een normale pelight batterij in die bijna leeg was met als resultaat dat het apparaat weer prima werkt.

Zelf heb ik voldoende oplaadbare batterijen van dat formaat beschikbaar, telkens het apparaat open breken en weer in elkaar klikken zal deze niet lang vol houden.
De adapter zelf geeft maar iets van ‘3’ watt af en 1,6 volt, zou ik deze ook kunnen gaan gebruiken om de oplaadbare batterij rechtstreeks te kunnen gaan opladen?       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten