maandag 26 april 2010

Klaas wederom naar Den Haag

Hoogeveen – Wajangambassadeur Klaas Woltinge uit Hoogeveen die recentelijk een kijkje in de keuken nam achter de schermen van de Tweede Kamer tijdens een bezoek aan GroenLinks-kamerlid Tofik Dibi, gaat 12 mei wederom naar Den Haag.

In samenwerking met het revalidatiefonds vind er 12 mei a.s. een high-tea plaats in Den Haag met Kamerleden om te praten over arbeidsparticipatie voor jongeren met een handicap.
Klaas Woltinge heeft een duidelijke mening omtrent de WAJONG regeling, mede daardoor kan Klaas Woltinge gaan spreken met diverse kamerleden.

Klaas Woltinge die o.a. actief is voor het CNVJ en het netwerk GroenLinks-Chronisch Zieken en Gehandicapten is van mening dat er nog een hoop verbeter punten zijn omtrent arbeidsparticipatie voor jongeren met een handicap.

Klaas Woltinge benoemd hierin de volgende punten:
- iemand met een zichtbare handicap mag dan wel in een rolstoel zitten, dat verteld nog niets over zijn/haar kennis omtrent boekhouding, salaris administrateur, webdesigner, of zelfs leerkracht.
- Diverse werkgevers kennen ook de loondispensatie regeling niet, laat staan dat men op de hoogte is van premie korting, proefplaatsing, No-risk polis, Loonkostensubsidie etc;

Klaas Woltinge geeft ook aan dat hij het jammer vind hoe de huidige scholing regeling voor een WAJONGER in elkaar steekt, dat kan beter volgens hem.
Momenteel kan een WAJONGER scholing volgen op kosten van het UWV, het liefst word deze opleiding ook gekoppeld aan een stage adres waarna de WAJONGER binnen het stage adres ook gewoon aan de bak komt.

Klaas Woltinge geeft aan 6 jaar binnen de zorg gewerkt te hebben, terwijl hij was opgeleid binnen de ICT hoek. Per 2006 was Klaas Woltinge ook ontslagen in de zorg.
Het UWV heeft geen geld om Klaas Woltinge om of bij te scholen.
Klaas Woltinge geeft aan dat hij dat wel zou kunnen maar dan dient het te gebeuren binnen een termijn van 3 maand. Ooit iemand gezien die in 3 maand tijd een SPW of SPH opleiding zou kunnen volgen vraagt Klaas Woltinge meteen.

Wanneer Klaas Woltinge in vaste dienst verband is, is er heel veel mogelijk aldus Klaas Woltinge. Toekomstige werkgevers kunnen hiermee ook hen voordeel op doen en dan is er wel geld voor bij of omscholing op kosten van het UWV.

Klaas woltinge laat een steek onderwater vallen:”wat kost ik de belasting betaler wanneer ik levenslang 912 Euro per maand vang”,”terwijl men in 1 jaar tijd mij ook 1000 Euro extra kan geven voor de juiste scholing met baan garantie?”

De schrijver van dit artikel begrijpt de boodschap,
Aan de WAJONG regeling zou nog een hoop verbeterd kunnen worden, en de WAJONGER heeft meer in huis dan vele toekomstige werkgevers schijnen te weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten