dinsdag 30 november 2010

Landelijke actiedag tegen armoede

Afgelopen Zaterdag ging bij mij vroeg de wekker, eerder al las ik op Regiohoogeveen een oproep van de PvdA en SP om naar een manifestatie te gaan tegen plannen van het Kabinet Rutte om mensen met een arbeidsbeperking (Wajong, WSW, WWB uitkering) inkomen te laten inleveren en 30.000 banen in de sociale werkvoorziening te schrappen.

Ook vanuit het Netwerk GroenLinks Chronisch Zieken en Gehandicapten speelde de vraag of wij hier aan mee zouden doen, die behoefte was er namelijk wel.
Voor vertrek naar het Hotel in Hoogeveen zat ik nog te kiezen, trek ik mijn GroenLinks shirt wel of niet aan en had uiteindelijk voor het laatste gekozen.

De bus reis naar de Brabantshallen was erg relaxed, gelukkig was de chauffeur een roker zodat er halverwege de rit een rook en plas pauze kon worden ingelast.

Bij aankomst van de Brabantshallen was het al vrij druk, we werden verwelkomt met diverse muziek, een bak tomatensoep en een bak koffie.. er doolde nog een enge griezel rond die wat met klokken zat te zwaaien en deze wilde waarschijnlijk aangeven dat we naar de zaal moesten gaan omdat het manifestatie beginnen zou..

Sprekers waren o.a. Emile Roemer (fractieleider SP), Sadet Karabulut, Job Cohen, Mariƫtte Hamer, (fractieleider PvdA), Vincent Bijlo, Agnes Jongerius en diverse sprekers die hen eigen ervaringen vertelden.

Presentatie: Carrie.
Muziek: Span (swingband SP), Bl3nder (met Def P.), Spic 'n Harry Slinger (van Drukwerk)

De sfeer was goed en het publiek werd veel betrokken bij de speeches waarom er actie gevoerd zou moeten worden, ook was het leuk dat er een VVD’er aan het woord kwam die het op dit onderdeel absoluut niet eens is met Mark Rutte. Hij sprak in zijn speech Mark Rutte duidelijk aan dat deze bezuinigings maatregel gewoon niet kon!

Zelf miste ik GroenLinks een beetje, naast mezelf had ik er wel een paar getroffen maar die gingen net als mij onder eigen vlag mee. Sinds gisteren weet ik dat GroenLinks wel uitgenodigd was, Femke Halsema kon zelf niet en mocht helaas geen vervanger sturen.

Bij het vertrek van de Brabantshallen kregen we een voedsel pakketje mee voor onderweg naar huis, hieruit bleek dat er minimaal 1500 bezoekers waren.
De PvdA, SP en FNV gaan zeker door met actie voeren en ik vermoed dat GroenLinks haar eigen zich ook wel sterkt maakt voor dit thema.

Ik hoop dat er sterk oppositie gevoerd kan worden voor dit onderdeel, met alleen maar nee roepen kom je waarschijnlijk niet ver en er zullen dus ook wel alternatieven aangedragen moeten worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten